O nama

Obitelj Salaj: Stvaratelji Čarolije Svjetla

POČECI: Davno, u djetinjstvu, Zlatko Salaj dijelio je svoje dane s ocem u skromnim uvjetima, gdje su živjeli s malim mlinom na današnjem predivnom imanju. Djetinjstvo bez obilja Božićnih čuda potaknulo ga je na posebnu želju – stvoriti magično Božićno iskustvo za sve.

Odlučno koračajući svijetom, Zlatko je otišao raditi u inozemstvo, stekao je bogatstvo i ispunio svoju najveću želju – vratio se na to isto imanje. Tu ga je dočekala supruga Nada, nadimka Jura, i zajedno su 2001. godine počeli okrašavati imanje sa čak 70,000 lampica kako bi si priuštili Božić iz snova.

Njihova manifestacija nije ostala neprimijećena – ljudi su bili oduševljeni i te godine su sve više posjećivali to čarobno imanje. Danas, ta manifestacija traje već 23 godinu za redom.

Ali ova priča ne završava ovdje. Obitelj Salaj nije samo stvaralačka – ona je predana vrijednostima obitelji, zajedništva i dobrog staromodnog blagdanskog uživanja. Manifestacija se zove “Čarolija Svjetla,” a to je upravo ono što žele prenijeti posjetiteljima.

Zlatko sa pokojnom suprugom Nadom i njihov sin Alen, zajedno s njegovom suprugom Corom i malenim Lukom, svake godine predano uređuju i održavaju imanje. Pažljivo biraju ukrase koje će postaviti kako bi svake godine stvorili nešto novo, bolje, i drugačije, a opet posebno.

Isječci o nama:

Foto: privatna arhiva