Uskrs na imanju Salaj 2024!

Uskrs i proljeće nam se približava brzinom svjetlosti!

Ovaj blagdan, koji slavimo u čast uskrsnuća Isusa Krista, donosi sa sobom raznolike običaje koji se razlikuju od mjesta do mjesta. U Hrvatskoj, Uskrs se slavi na različite načine, a jedan od najatraktivnijih događaja je naša tradicionalna manifestacija koja okuplja mnoge posjetitelje.

S radošću vas pozivamo na nezaboravnu manifestaciju koja će oživjeti duh Uskrsa na poseban način – “Uskrsna čarolija svjetla by Salaj”.

Očekuje vas čarobno iskustvo na imanju Salaj u Grabovnici, gdje će se od 22. ožujka do 07. travnja 2024. godine svakodnevno od 14 do 21 sat pružiti prilika da uživate u svijetu šarenih svjetala, raznolikim igrama te uzbudljivim aktivnostima koje su prilagođene svim uzrastima. Ova jedinstvena manifestacija obećava da će vas ostaviti bez daha, te stvoriti nezaboravne trenutke za sve posjetitelje.

Posljednjih nekoliko godina, događaj nazvan “Čarolija svjetla by Salaj” pretvorio se u nezaobilaznu točku na turističkoj karti Hrvatske. Svake godine, ogroman broj posjetitelja iz raznih dijelova zemlje i svijeta dolazi kako bi doživio ovaj spektakl svjetla i zabave na imanju Salaj. Iskustvo Božićne ili Uskrsne čarolije nešto je o čemu s oduševljenjem pričaju svi koji su imali priliku biti dio toga.

Uskršnje 3D pisanice, sa svojom raskošnom paletom boja, osvjetljavaju kako prošlost tako i budućnost, simbolizirajući obnavljanje i novi početak. Ove godine, na imanju će biti postavljeno više od 40 000 blistavih pisanica, zajedno s drugim uskrsnim ukrasima, prizivajući osmijeh na lica posjetitelja svih generacija.

Dodatnu ljepotu ovom događaju donosi Martin Reichmann, njemački kipar čije su skulpture izrađene motornom pilom već postale prepoznatljive, poput anđela ili sove, a ovog proljeća očekujte još nekoliko novih likova koji će vas oduševiti.

Prošetati kroz skrivene staze, osjetiti svježinu potoka, oslikati se mirisom jezera, zavući se u gustu šumu i osjetiti mekoću njegovanih travnjaka pruža neizreciv užitak istraživanja imanja, uronjenog u prirodne ljepote. Nakon obilaska, isprobavanje raznolike kulinarske ponude dopušta vam da odmorite tijelo i okrijepite dušu. Uz to, možete se prepustiti otkrivanju lokalnih kulturnih dragulja, upijajući priče i povijest područja dok se okruženi prirodnom ljepotom. Želimo vam ugodno provedeno vrijeme i nezaboravne trenutke u prirodi.

Salajevi su organizirali događanje koje će zadovoljiti sve uzraste i osigurati zabavu za cijelu obitelj.

Posjetitelji će moći uživati u mnoštvu aktivnosti, uključujući radionice i igraonice za djecu, jahanje konja, vožnju vlakićem i ringišpilom, istraživanje dvorca na napuhavanje, lov na uskršnja jaja po imanju, natjecanje u potezanju konopa, skakanje u vrećama, sudjelovanje u nagradnim igrama i tombolama za odrasle te brojnim drugim zabavnim igrama. Uskrsnim sajam s raznim prizvodima domaće radinosti će biti na središnjem trgu.

Gastro ponuda obuhvaća raznolike delicije, uključujući slastice i ukusne burgere, kao i razna druga jela, kako bi svatko pronašao nešto po svom ukusu.

Kako bismo prigodno pozdravili dolazak proljeća te uskrsnih blagdana, na imanju Salaj očekuje se tradicionalno paljenje Uskršnjeg krijesa u subotu 30. ožujka 2024. Paljenje svjetlosnog dijela manifestacije predviđeno je svaki dan oko 19. sati.

Bez obzira jeste li avanturističkog duha ili više volite opuštajuće trenutke s obitelji i prijateljima, naša manifestacija je nezaobilazna postaja u proljetnom rasporedu. Ovdje ćete pronaći mnoge aktivnosti koje će zadovoljiti svačiji ukus, bilo da se radi o uživanju u tradicionalnoj hrani i piću, razgledavanju umjetničkih izložbi ili sudjelovanju u raznovrsnim zabavnim aktivnostima. Bez sumnje, naša manifestacija pruža savršenu priliku da provedete nezaboravan dan u harmoniji s prirodom i zajednicom, stvarajući trajne uspomene s dragim ljudima.

Prigrlite proljeće s nama na nezaboravnom putovanju kroz Uskršnju čaroliju! Od 22. ožujka do 7. travnja 2024. godine pozivamo vas da se pridružite jedinstvenom iskustvu koje će ispuniti vaša srca radosti i šarenila. Svaki dan, od 14 do 21 sati, očekuje vas nezaboravna avantura ispunjena igrom, smijehom i čarobnim trenucima.

Udobno se smjestite pod toplim proljetnim sunčevim zrakama i dopustite nam da vas odvedemo na putovanje puno iznenađenja. Možda ćete upravo pod jednom od tisuću cvjetova pronaći skriveno blago – pisanicu samo za vas! Vaše avanture čekaju u našem očaravajućem vrtu, gdje se svaki kutak pretvara u priču koju ćete rado prepričavati.

Uskrsna čarolija svjetla by Salaj od 22. ožujka do 07. travnja 2024. godine

Ulaznice za Čaroliju Svjetla Salaj:

Individualni dolasci:

Cijena ulaznice: 4 eura

Djeca do 7 godina u pratnji odraslih: Besplatno

Osobe s invaliditetom: Besplatno (uz pratnju koja plaća ulaz)

Načini plaćanja:

Na blagajnama (mogućnost izdavanja R1 računa)

Predračun (najmanje tri dana unaprijed)

Organizirani dolasci:

Grupe veće od 30 posjetitelja: 3,50 eura po osobi

Napomena: Potrebno je najaviti dolazak grupe minimalno jedan dan unaprijed! Sve dobne skupine plaćaju cijenu od 3,50 eura. Ukoliko je grupa manja od 30 posjetitelja, cijena ulaza je 4 eura.

Domovi invalida i djeca štićenici domova: Besplatno

Napomena: Prilikom organiziranih dolazaka osoba koje ostvaruju pravo na besplatan ulaz (osobe s invaliditetom), potrebno je donijeti zamolbu koja sadrži naziv ustanove/udruge, te popis korisnika za koje se traži besplatan ulaz. Pratnja plaća punu cijenu ulaznice.